Wanneer begin je met vastere voeding?

Wanneer begin je met vastere voeding?

wanneer-begin-je1Elk kindje is anders dus alleen jouw kindje kan hier het antwoord op geven. Meestal geven baby’s tussen de 4 en 6 maanden de eerste signalen af dat ze toe zijn aan vaster voedsel. Maar het kan ook zijn dat je kindje er pas bij 8 of 9 maanden klaar voor is. Vroeger dan bij 4 maanden starten wordt afgeraden, omdat de darmpjes dan simpelweg nog niet rijp zijn.

Bij Quinn was het duidelijk te merken. Zo rond haar vijfde maand keek ze het eten van ons bord en maakte er smikkelende geluidjes bij. Ze was nooit een grote melkdrinker en ze leek steeds iets meer ontevreden na haar flesje. Ons lekkerbekje Pippa zat al bij 4 maanden jaloers te kijken naar het eten op het bord van haar grotere zus. Ze probeerde ook hapjes zelf te pakken. En ze groeide als een dolle dus ze had duidelijk meer voedingstoffen nodig. Vanaf 4,5 maand hebben we haar toen al heel kleine hapjes laten proeven zodat ze ook mee kon doen aan tafel.

Een paar handvaten voor wanneer je met het aanbieden van vaster voedsel zou kunnen beginnen:

  • Je baby kan zitten eventueel met ondersteuning (hoeft niet per se in een stoel. Het eerste hapje kan ook op schoot worden gegeven of in een wippertje.
  • Je baby kan goed zijn of haar hoofd en nekje ondersteunen
  • Je baby geeft de eerste signalen er aan toe te zijn zoals het eten van je bord kijken, smakkende geluidjes of hij of zij is minder tevreden naar haar melk (fles of borstvoeding)
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *