Mood swings

Mood swings

Mama lacht mama huilt

Oké, het was dus mijn droom om uit de stad te verhuizen naar een rustige plek en mijn dringende verzoek om ons mooie bovenetage in Amsterdam Oud-Zuid te verlaten. Alles om de kinderen in meer rust en ruimte te laten opgroeien. Oké, Amstelveen was niet mijn keus maar het beste compromis.

We wonen nu ruim een maand in ons nieuwe huis en mama heeft nogal last van mood swings….

Quinn blijft nog tot de zomer op school in Oud-Zuid. Daarna gaat ze naar een school in onze nieuwe buurt – althans dat is het plan. Dagelijks maak ik dus nu twee keer een tripje “down to memory lane”. Niet zo goed voor mama..emotional rollercoaster.

Zodra ik ons mooie nieuwe huis en straat verlaat begint mijn eerste twijfel “willen we hier nu wel echt wonen?” (lekker handig als je net een huis hebt gekocht en 6 maanden intensief hebt verbouwd). Al cruisend richting Amsterdam Oud-Zuid – nog geen 8 minuten rijden – begin ik met het wikken en wegen van de voor- en nadelen van wonen in de suburbs versus de stad:

Stad

 • De stad is gezelliger.
 • Ik mis de leuke ontbijt, lunch en diner tentjes (waar ik overigens met twee kleine kinderen niet vaak meer kwam).Ijsboutique
 • In de stad kom je altijd gezellige bekende tegen.
 • De stad is gewoon heel gezellig. Wel wat druk soms.
 • In de stad zijn leuke winkeltjes en niet vooral niet te vergeten onze favoriet de Frietboutique/IJsboutique.
 • Maar in de stad konden de kids hun ei niet kwijt op onze bovenetage en mama was het zat vier keer op en af te trap te moeten om de kinderen de deur uit te krijgen.
 • Om over het parkeren in de stad maar niet te spreken.
 • De kinderen kunnen ‘s-nachts wakker worden van al de herrie van het verkeer en in de buurt al slaapt Pippa door alle Maserati’s en sirenes heen.
 • Maar ja, de stad en vooral Oud_Zuid is gewoon heel erg gezellig..

Suburb

 • In de suburb heb je een tuin en kun je tennissen op straat.
 • In de suburb heb je een oprit voor je auto. Handig als een van de meisjes in slaap is gevallen in de auto of als mama haar zonnebril is vergeten binnen als net iedereen is geïnstalleerd in de auto.
 • In de suburb heb je een groot winkelcentrum in plaats van gezellige buurtwinkels.
 • De kinderen slapen voor geen meter in de suburb. Kennelijk werkt de stilte averechts…
 • Vanuit de suburb ben je in 10 minuten weer in de stad en bij onze favoriet de Frietboutique/IJsboutique. Een taxi vanuit de suburb naar de stad is overigens ineens wel weer heel duur. Ze rekenen dubbel tarief, heel gek.
 • Er is eigenlijk niet zoveel in de suburb..tenminste als je de stad gewend bent..

Als ik de hoek om sla bij de Apollolaan waar de school van Quinn is, krijg ik een weeïg gevoel in mijn buik zoals je krijgt als je beseft dat je een nogal domme vergissing hebt gemaakt.

Mama huilt.

Eenmaal op school kan ik doen alsof er niks veranderd is en ik nog gewoon heerlijk vertoef in mijn oude vertrouwde buurtje. En dan rijden we naar huis op weg naar Amstelveen. Weer op die mooie Apollolaan stel ik me voor dat we een u-turn maken naar ons oude buurtje, maar ik verman me door vrolijke liedjes te zingen met mijn swingende meisjes op de achterbank. En dan rijden we ons prachtig groene wijkje in en glijden we de oprit op. Voordat ik binnen ben staan de meisjes al bij de tuindeuren klaar om te ravotten in hun privé speeltuin.

Mama kan weer lachen als ze haar blije meisjes ziet.

Eindeloze mood swings…

 

Share

Comments

 1. Wat een leuk verhaal en een heerlijke manier van schrijven! Zijn de babyhapjes ook voor volwassenen? 😉
  Ik kijk uit naar het nieuwe verhaal X

 2. Het is heel normaal dat je nog heimwee hebt, jullie wonen er pas net!

  Het lijkt nu alsof er niks is, maar je gaat je toch pas vestigen als je kinderen dat doen. Voor vriendinnen ga je naar de stad, maar Amstelveen zal je nog helemaal moeten ontdekken door de ogen van jullie meiden. Als de oudste ook in de buurt op school zit, begin je pas de vruchten te plukken van je verhuizing naar suburbia.

  Alles komt goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *