Over mij

over mijIk ben geboren en getogen in het mooiste en gezelligste stukje Amsterdam Oud-Zuid. Maar als klein meisje droomde ik er stiekem van om de stad te verruilen voor meer ruimte. Het begon allemaal met de film E.T. Smachtend keek ik naar de brede lanen, grote huizen met tuin en oprit. Zo wilde ik later ook wonen: in een echte suburb waar alle kinderen elkaar kennen en met elkaar op straat spelen.

Na ruim 40 jaar is het dan zover. Mijn droom lijkt uit te komen: we zijn verhuisd naar een echte Amsterdamse suburb, “all the way to Amstelveen!”. Onze kinderen kunnen hier op straat spelen, hebben een fijne tuin met alle speelattracties die je maar kan bedenken (op zwembad na) en onze auto (en electrische bakfiets) staan veilig geparkeerd op onze oprit. En dat op nog geen 10 minuten van Amsterdam. Ideaal, een perfect compromis tussen stad en buiten wonen, althans dat zou je denken. Maar kan ik mijn stadse Oud-Zuid ‘roots’ wel van me afschudden en wennen aan het leven in een suburb? Ik neem jullie in mijn blog mee op dit grootse avontuur: wordt mijn suburb-droom werkelijkheid of ontstaat er volslagen paniek?

Via mijn blog wil ik ook – als een goede ‘suburb mama’ betaamt – van mijn hobby mijn missie maken, namelijk goede eetgewoontes creëren vanaf het eerste babyhapje! Dat is waar kiddybites voor staat. Toen onze oudste dochter toe was aan vastere voeding, ontdekte ik wat een feest het is om samen met je kleintje verschillende smaken en texturen te ontdekken. Dat blije en uiterst kritische smoeltje maakte mij intens blij. Ik ben altijd bewust met voeding bezig geweest, maar toen mijn dochter haar eerste babyhapjes kreeg, besefte ik meer dan ooit dat hier de basis ligt voor de gezonde eetgewoontes en levensstijl voor de rest van haar leven.

Het viel mij tegen dat er in Nederland maar weinig te vinden was (en is) over het maken van eigen babyvoeding en in het bijzonder over hoe en waar je mee moet beginnen. De informatie die er was stond bovendien zo verspreid, dat ik bij elk hapje moest opzoeken of ze het al mocht hebben, hoe je het moest bereiden enzovoort.

Daarom deel ik graag met jullie in Kiddybites alle kennis, tips en leuke maar vooral ook simpele recepten die ik gaande weg heb geleerd. Van babyhapjes tot gezonde en vooral simpele recepten voor peuters, kleuters en het hele gezin. Eten moet een gezond feestje zijn van ontbijt tot het toetje!

Mijn missie is dat ik jullie net zo enthousiast kan maken om zelf aan de slag te gaan voor jullie kleintjes. Het uitgangspunt hierbij is dat het simpel en leuk moet zijn, voor jezelf en voor je kindje!  Je kunt je kind geen groter cadeau mee geven dan goede en gezonde eetgewoontes!

Al jullie tips en feedback zijn super welkom, dus laat vooral een berichtje achter!