Pompoen, wortel en abrikozenpuree

Pompoen, wortel en abrikozenpuree

Eigenlijk is dit meer een fruitpuree want officieel is de pompoen een fruitsoort. En wat voor één! Pompoen bevat (net als wortelen) bèta-caroteen (pro-vitamine A). Dit wordt in je lichaam omgezet in vitamine A en zorgt, net als vitamine A, voor een goede weerstand. Ook is het belangrijk voor het gezichtsvermogen, Pompoen wortelgezonde botten, tanden, huid en voor de groei. Pompoen is ook een mooie bron van proteïne en ijzer. De abrikoos geeft je kleintje een dosis goede vezels en een heerlijke zoete smaak!

Ingrediënten:

100 gram pompoen (vers maar diepvries kan ook)
1 grote of 2 kleine wortelen
2 gedroogde abrikozen (gedroogde abrikozen maken de puree als snel zoet dus experimenteer een beetje met de hoeveelheid. Ik vind 2 ruim voldoende zoetigheid)

Bereiden:

  1. Schil en snijdt de pompoen in kleine stukjes
  2. Schil ook de wortelen en hak in kleine stukjes
  3. Doe alle ingrediënten in de Babycook (of ander stoomapparaat) en stoom gaar in zo’n 10 minuten. Als je niet over een stoomapparaat beschikt kun je de ingrediënten ook koken gedurende 10 minuten of zolang dat de pompoen en wortel mooi zacht zijn.
  4. Pureer in de Babycook of blender. Je kan deze puree ook wat grover pureren zodat je kindje alvast aan zachte maar toch iets grovere substantie kan wennen.

Bewaren:

De puree kun je tot 2 dagen afgesloten in de koelkast bewaren en zo’n 3 maanden in de vriezer.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *