Hoeveel kun je geven?

Hoeveel kun je geven?

De potjes babyvoeding in de winkel zijn niet per sé representatief voor de hoeveelheid voeding die geschikt is voor je baby. Als je voor het eerst hapjes wil gaan proberen is het aan te raden dat eerst na een beetje fles- of borstvoeding te doen. Het is beter dat je kleintje niet te hongerig is want dat kan er toe leiden dat ze boos worden en niet in de mood zijn om jouw lekker hapje te proberen. Ook is het voor de darmpjes beter dat je kleintje niet meteen een vol bakje leeg wil eten.

Begin echt met maar 1 of 2 theelepeltjes. En laat ze vooral lekker voelen en kliederen. Geef eventueel een eigen lepeltje om mee te spelen. Wees vooral voorbereid op een lekker zooitje dus een slabbetje voor zowel je baby als jijzelf is geen overbodige luxe.hoeveel II

Na een paar dagen kun je langzaam de hoeveelheid opbouwen, bijvoorbeeld met een theelepel per keer erbij. In het allereerste begin zijn deze ‘oefenhapjes’ alleen nog om te wennen omdat de benodigde voedingstoffen nog komen vanuit de fles-of borstvoeding.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *