Hoe bereid je babyhapjes?

Hoe bereid je babyhapjes?

Stomen of koken

De eerste hapjes van je baby dienen gekookt te worden, behalve de rauwe fruit soorten zoals hieronder:

  • meloen
  • avocado
  • perzik (kun je ook koken of stomen)
  • pruimen (kun je ook koken of stomen
  • banaan
  • vijgen
  • komkommer

Stomen is een  gezonder dan koken omdat de vitaminen en mineralen beter behouden blijven. Ik ben een groot fan van de Beaba Babycook. Ik heb dit apparaat letterlijk grijs gebruikt en gebruik hem tot op de dag van vandaag om kleine porties groente te stomen. De Babycook stoomt, pureert en kan ontdooien. Zeker de investering waard, vooral ook als je tijd wilt besparen. Als ik voor de hele week hapjes bereid, doe ik dat in onze stoomoven. Dan leg je alle groenten in de schaal en na 10-15 minuten is alles klaar om te pureren.

Textuur

De eerste hapjes van je baby dienen goed gepureerd te worden. Zodra je baby iets ouder is – zo rond de 8-9 maanden –  kun je de textuur grover laten bijvoorbeeld door niet te pureren maar te prakken of in kleine stukjes te snijden.Om te pureren heb ik altijd de Magic Baby Bullet gebruikt. Geen noodzakelijk product maar wel een hele leuke en met ene heel leuk kookboekje! Ik pureerde de babyhapjes hiermee, ik maakte smoothies (die ik ook invries als ijsjes) en nog recent was het mijn apparaat om deeg te maken voor gezonde ontbijtpannenkoekjes. Helaas moest recent mijn dierbare Baby Bullet het na 5 jaar trouwe en intensieve dienst opgeven en rest mij de fantastische potjes en silicone bakjes die er bij horen.  Maar niet getreurd want mijn man heeft me verrast met de grote broer van de baby Bullet namelijk de Nutribullet, echt een top apparaat. Deze heeft ook een kleinere beker dus prima geschikt voor het bereiden van heerlijke baby puree.

bereiden

Temperatuur

Baby’s vinden puree’s het lekkerst als ze lauwwarm zijn. Zo ongeveer de temperatuur van de (moeder)(fles)melk, rond de 37 graden.

Hygiëne

Niet overbodig om te melden: zorg dat alles goed gereinigd en zo nodig uitgekookt is voor je aan de slag gaat. Was altijd je handen!

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *