Baby guacamole

Baby guacamole

Deze week nog een receptje met de avocado. Rijk aan bijna 20 vitamines, mineralen en andere goede eigenschappen zoals vezels, is de avocado een super gezond en lekker hapje voor je baby.

Omdat er een beetje tomaat doorheen zit, is het aan te raden – indien er allergieën in de familie zijn – om dit gerechtje wat later te introduceren, bij 8-9 maanden. Indien er geen allergie-risico bestaat, kun je dit ook al prima bij 6 maanden geven.

Het is een simpele, beetje uitgeklede versie van de “grote mensen” guacamole en kun je je kleintje laten wennen aan deze heerlijke smaakcombinatie.

Ingrediënten (2-3 porties):

1 avocado
1 cherry tomaatje of een kwart van een grote tomaat, ontpit en in kleine stukjes gesneden (je kan eventueel ook nog het velletje eraf halen door 1 minuutje in heet water te weken)
1/2 tlp limoensap
1 tlp koriander

Bereiden:

1. Doe alle ingrediënten in een blender (met een staafmixer kan ook) en mix totdat het een heerlijke gladde guacamole is geworden.
2. Serveer apart of voor de wat oudere baby’s dreumesen kun je ze laten dippen met een soepstengel of lekker op een boterham smeren.

Bewaren:

Je kan deze puree prima 1-2 dagen in de koelkast bewaren. De guacamole verkleurd echter snel in de koelkast. Nu heb ik een leuke tip gelezen om de kleur goren te houden: doe de guacamole in een afsluitbaar bakje, druk goed aan en giet er een klein laagje water overheen. Bij serveren giet je het water af en is de kleur nog mooi groen!

.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *