Ik ga op reis en neem mee…

Ik ga op reis en neem mee...

Heb je een vliegreis of autorit voor de boeg dan is het fijn om alle benodigde en vermakelijke hapjes bij de hand te hebben. Voor mij begon vroeger de vakantie als we al het eten verzamelde om mee te nemen. Voor onze lange autreis mochten we bij uitzondering ‘slechte’ dingen meenemen zoals dropjes, chocola en chips, dat was al een feest op zich. Hier geef ik graag wat tips wat je mee zou kunnen nemen om het leuk maar ook gezond te houden. Ik ga op reis met een 5, 1 en 43 jarige en neem mee….

 1. Neem gezonde snacks/finger food mee in hersluitbare zakjes. Deze kun je makkelijk opbergen in je tas en zijn ook ideaal voor kinderhandjes om uit te graaien zonder al teveel rommel. En neem vooral een paar extra hersluitbare zakjes mee voor onderweg, you never know when you need them!
 2. Ik zorg er altijd dat ik voor allebei een drinkbeker bij me heb die je kan vullen met water onderweg. Zo voorkom je dat ze de hele dag appelsap of andere suikerbommen gaan drinken.
 3. Niet alleen voor onderweg, maar vooral ook voor als we op onze bestemming zijn, neem ik kleine afsluitbare bakjes mee. Dan kun je stukjes fruit of brood meenemen naar het zwembad of strand.
 4. Soms is het handig om een boterham of fruit (of allebei) mee te nemen voor onderweg. Ik ben fan van bakjes (soms tot wanhoop van mijn man) en dan in het bijzonder van bakjes met verschillende vakken zoals van Sistema. Dan kun je naast de boterham er wat fruit (een avocado is ook heerlijk voor onderweg) en een lekkere verrassing in doen, zoals een koekje of fruitsnoepjes.
 5. Ik probeer altijd te zoeken naar nieuwe dingen of merken. Mijn dochter vindt alles wat nieuw is een feest en zo kun je ze andere gezonde dingen laten proeven.

Een paar ideeën voor snacks:

 • Notenmix
 • pretzels of zoute stokjes
 • rijstwafels (handig voor voor baby’s)
 • biologische kinderkoekjes gezoet met appelsap
 • Ella’s kitchen heeft lekkere fruit “puffits”. Pippa van 1,5 jaar is daar gek op en met zo’n zakje is ze een hele tijd zoet.
 • Fruit bowl peelers: gemaakt van 100% fruit en zijn lekkerder dan de ongezonde dropveter versies!
 • Knijpfruit
 • ik heb recent de producten van De Kleine Keuken ontdekt. Biologisch en zonder toegevoegd suiker. Ze hebben lekkere koekjes en groente wolkjes. Deze gaan allemaal mee voor onderweg.
 • een doosje rozijntjes is ook altijd een prima kleine snack, al zijn rozijntjes stiekem helemaal niet zo goed voor de melktandjes. Maar ach, voor onderweg toch een lekkere versnapering.
Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.