Blauwe bessen, banaan en avocado puree

Blauwe bessen, banaan en avocado puree

No cook! Super snel! Super gezond! En super lekkere, zachte puree voor je baby en voor je peuter, kleuter en jezelf  bijvoorbeeld in de yoghurt! Dit lijkt een simpele puree, maar vergis je niet in de power die deze biedt:

Bananen: vol met vitamine B6, magnesium, kalium, vitamine C en vezels, die helpen de spijsvertering en goed zijn voor je baby’s hartje.
Blauwe bessen: ook wel een superfood genoemd bordevol vezels, kalium, foliumzuur, vitamine C, vitamine B6 en anti-oxidanten die ziekten helpen te voorkomen, de ontwikkeling van gezonde botten ondersteunen en de hersenontwikkeling stimuleert.
Avocado: geliefd en super gezond met een dosis aan vitamine E, kalium, ijzer en gezonde vetten die belangrijk zijn voor de ontwikkeling van het centrale zenuwstelsel en de hersenen van zowel baby’s als peuters (en mamas en papas).

Met veel dank aan de vitaminestore in de Beethovenstraat, Amsterdam heb ik mijn geliefde Nutribullet weer terug!  Omdat mijn oude kuren ging vertonen, heeft de vitaminestore onder garantie via Nutribullet een nieuwe voor me geregeld. Ik kan echt niet meer zonder!

Ingrediënten:

250 gram blauwe bessen
1 banaan
1 kleine avocado (of een halve bij een grote)
1 top limoensap

Bereiden:

Doe alle ingrediënten in een blender (met staafmixer zou ook kunnen) en pureer tot het een super zachte en gladde puree is.

Bewaren:

Tot 3 dagen in de koelkast in een afgesloten bakje of tot 3 maanden in de vriezer

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.